IMG 20200422 160743   
       Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког, господина Арсенија, а у складу са вишегодишњом праксом прикупљања и поделе основних животних намирница у току вишедневних постова, бабушничка парохија је и у овом Часном посту организовала овакву акцију.
Акција је организована уз помоћ мисионарско-хуманитарног удружења парохије бабушничке „Свети Никита Ремезијански". Основне животне намирнице и хигијенска средсва народ је могао да оставља у бабушничком храму, као и у већини бабушничких трговинских радњи. Такође, на апел Цркве, многи привредници су се укључили у акцију донирајући потребне намирнице. Укупно је прикупљено око три тоне намирница, укупне вредности 230.000 динара. Од прикупљених намирница формирано је 110 пакета, који су подељени у Бабушници и 16 бабушничких села. Истовремено ово Удружење спроводи и акцију пружања услуге куповине и доставе намирница старијим и немоћним житељима бабушничке општине, који нису у могућности да напуштају куће.

       Иначе, мисионарско-хуманитарно удружење парохије бабушничке „Свети Никита Ремезијански" основано је са благословом Епископа нишког, господина Арсенија, у децембру 2018. године. За Мање од годину ипо дана рада Удружење је спровело више хуманитарних и мисионарских акција. Неке од њих су: више акција прикупљања и поделе намирница, укупне масе 6 тона и вредности око пола милона динара; за децу која похађају школу интернатског типа, намењену за децу из социјално угрожених породица, поред пакета са намирницама, обезбеђивани су обућа, играчке и слаткиши; неколико малишана, који се боре са озбиљним обољењима добили су потребна помагала, или новчану помоћ; организована је летња школа фудбала, коју је водио познати српски репрезентативац Алберт Нађ, коју је похађало око стотину малишана; обезбеђен је материјал за уређење животног простора за једног самохраног оца, који брине о детету са посебним потребама и једну породицу коју је задесио пожар; обезбеђена дрва за огрев једне старице, која сама брине о унуцима; као и још много акција мањег обима.
{oziogallery 2238}