DSC 9616

На празник Обрезања Господњег и дан Светог Василија Великог, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је Свету архијерејску Литургију у Саборном храму Силаска Светог Духа на апостоле у Власотинцу.

Преосвећеном Владики саслуживали су  протојереј-ставрофор Зоран Стојановић, архијерејски намесник власотиначки, протојереј Марко Адамовић, намесник први лесковачки, протојереј Дејан Станковић, парох пети лесковачки, протонамесник Горан Димитријевић, парох други власотиначки и старешина храма, јереј Никола Пешић, парох четврти власотиначки, јереј Милош Живић, парох трећи власотиначки, јереј Страхиња Митић, парох предејански и протођакон Стеван Кричка и ђакон Ђорђе Филиповић из Саборног храма у Нишу.

Упркос изузетно хладном времену у Саборном храму било је топло од лепоте Свете Евхаристије у којој је учешће узео бројни верни народ. Верници су најпре с радошћу дочекали Епископа нишког Г.Г. Арсенија, а затим се велики део њих након Свете Литургије причестио Светим Тајнама Господњим.

Дивно одговарање са певница, за којима су били студенти Богословског факултета из Београда и ђаци призренске Богословије у Нишу, предводио је протонамесник Милорад Хаџи Максимовић.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније одржао је надахнуту беседу у којој је пожелео срећан почетак Нове Године Господње окупљеном свештенству и верном народу.

У току Свете архијерејске Литургије у чин ђакона рукоположен је катихета Стефан Стаменковић из Крајинца.

На прослеђеним информацијама благодаримо архијерејском намеснику власотиначком и пароху власотиначком у пензији протојереју-ставрофору Зорану Стојановићу.



{oziogallery 1857}