DSCN0643 resize

Тако да се светли светлост ваша пред људима, да виде ваша добра дела и прославе Оца вашега који је на небесима. (Мат. 5, 16)

Добро дело, Његове Светости Патријарха српског Г. Г. Иринеја и Верског Добротворног Старатељства из Београда, Преосвећеног Епископа нишког Г. Г. Арсенија, одјекнувши као ехо, подстакло је милосрдна удружења из јабланичког краја да наставе са доброчинством.

Православно удружење Само слога Србина спасава из Лебана и Коло Српских сестара из Лесковца у заједничком делу, уручили су дарове вишедетним породицама у парохији сијаринско-бањској у Општини Медвеђа.

Посећене су породице Ускоковић из Губавца са шесторо деце, Пантовић из Тулара са четири детета, Цветковић из Равне бање са петоро деце и породица Паповић из Маровца са петоро деце.

Неке од кућа ових честитих људи налазе се на око двеста метара од административне линије са Косовом и Метохијом. Они се се на другој страни граниче са Православним храмом и полицијским пунктом. За ове људе важнији од помоћи је био сусрет са свима нама, а њихова истрајност у тешким условима са више деце, гостопримство и спремност да и последње поделе са нама, је нас надахњивало, рађајући помисао да смо код њих дошли да би они помогли нама.

Акције Епархије, као мајке свог народа ће се по обећању нашег Епископа наставити, овде где има пуно вишедетних породица, где је најтеже али где људи живе са вером у срцу, иконом и кандилом у кући, истрајавајући ношени узвишеним моралним принципима.

протојереј Далибор Стефановић, архијерејски намесник јабланички

{oziogallery 1836}