У среду, 25. јануара 2023. године, у Светосавском дому у Нишу одржана је свечана академија уочи празника Светога Саве, првог Архиепископа српског.

Програм је отворен поздравним словом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, након чега је реч преузео овогодишњи беседник, проф. др Славенко Терзић, који је говорио о значају Светога Саве, као и о значају Старе Србије, која представља централну тачку српске историје и јединства.

По завршетку светосавске беседе, уследио је свечани културно-уметнички програм, у коме су учествовали оркестар Војске Србије из Ниша, НЦПД "Бранко", Трио Анима и Сценско музичко удружење "Срма" из Ниша, као и бројни солисти и инструменталисти. Сала Светосавског дома била је препуна народа, који је уживао у величанственом програму.

Такође, овом приликом су од стране Преосвећеног Владике уручене стипендије за петоро студената из вишедетних породица са територије Епархије нишке, који су своје образовање наставили на нишком Универзитету. Стипендије је обезбедило Верско добротворно старатељство Епархије нишке "Добри Самарјанин".