DSC06216У среду друге седмице часног поста, Преосвештени Епископ нишки Господин Јован, служио је свету Литургију Пређеосвећених Дарова у Катедралном Храму Епископије нишке.
Господину Епископу саслуживали су свештенослужитељи Архијерејског намесништва нишког.

Након свете Литургије, уследила је молитва пред исповест и сама Света Тајна, исповедник свештенства високопреподобни Архимандрит Дионисије (Пантелић), обратио се сабраним свештенослужитељима бираним речима, потсећајући на дарове које задобијају свештенослужитељи Тајном Свештенства, али исто тако и на преку потребу за покајањем свакога ко живи и греши, о великој милости коју Бог излива над онима који се усрдно кају.

У сали светосавског дома, уследило је братско сабрање на коме је прочитан реферат прожет идејама савременије мисије Цркве у свету у коме боравимо, који је саставио презвитер Дарко Китановић парох Горњоматејевачки. Затим је уследио дијалог свештенства о текућим проблемима у Цркви, а свакако је главна мисао била Евангелизација и нова Христијанизација нашег народа.

Сабрање је завршено веома поучном беседом нашег Епископа, који је и овом приликом дао главне смернице за ефектнију свештено-пастирску мисију у нашој Епархији.

 

07.03.2012. Beseda oca Dionisija.mp3