DSC06755У среду пете седмице часног и великог поста, у пиротској Саборној Цркви, по благослову Епископа нишког Господина Јована, светом Литургијом Пређеосвеђених Дарова началствовао је високопреподобни Архимандрит Дионисије духовник светопреображењске обитељи у Липовцу, на светој Служби саслуживало је свештенство ова два намесништва.
Након свете Литургије, уследила је свештеничка исповест, исповедник Архимандрит Дионисије својом беседом подсетио је присутне свештенослужитеље на значај исповести и покајања.
На радном делу сабрања Уводном беседом Његово Преосвештенство Епископ нишки Господин др Јован упутио је присутнима пастирску поуку засновану на живом и опитном Богословљу свете Цркве Христове, затим је уследила дискусија свештенослужитеља који су у контексту задате теме износили актуелне Литургијске и светотајинске проблеме у својим парохијским заједницама.
Као што је и обичај, сабрање је завршено богатом трпезом љубави у добром духовном пред празничном расположењу.
DSC06758Владика је овом приликом посетио и поклонио се светињама српског Јерусалима, како је манастире Пиротског краја називао Свети владика Николај, и својом очинском бригом и старањем упутио корисне савете житељима наших манастира.