10.09.2012.Piloti2Град Ниш, и духовни предстојатељ ове древне метрополе Господин Др Јован пожелео је добродошлицу пилотима братске Русије, који су и овогодишње невоље нашег народа изазване великим пожарима прекратили својом љубављу и напорима.

10.09.2012.Piloti1Епископ је у Саборном храму Свесвете и Животворне Тројице у Нишу, благословио Пилоте и уз велику захвалност пожелео им обиље милости Божије.

10.09.2012.PlaninkaПреосвештени Владика Јован, у својој резиденцији угостио је и господина Радована Раичевића генералног директора "Планинке" из Куршумлије, повод за овај значајни сусрет јесте иницијатива да се древни Немањићки крај Куршумлија и цела Косаница са Топлицом духовно и културно уздигну, јер нас пре свега славна историја обавезује на бригу о царском крају и красним задужбинама, а на послетку и диван народ који тамо живи и који је достојан сваког вида пажње и љубави. Господин Раичевић је своју љубав до сада у великој мери показао ктиторством два велелепна Храма светог Георгија у Луковској Бањи и светог Преображења Господњег у Пролом Бањи на коме се радови приводе крају, када ће га Преосвећени Владика чином великог освећења обући у најсавршеније богослужбено рухо.