DSC06348СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ВЛАСОТИНЦУ

У недељни дан Господњи 25. септембра ове године,  Преосвештени Епископ нишки Господин др Јован служио је свету Литургију у Храму Свете Тројице у Власотинцу.

Долазак Епископа у ове живописне и благословене крајеве  испунио је радошћу срца верног народа који се у великом броју сабрао на свету Евхаристију, приносећи у заједници са својим Архијерејем и свештеницима Бескрвну Жртву и молитве Небеском Оцу за спасење васцеле творевеине Божије .

DSC06374Пастироначалник нишке Епископије Господин Јован, по читању светог Еванђеља тумачећи прочитану перикопу, изразио је благодарност Спаситељу нашем Господу Исусу Христу на дару заједништва и искрене љубави живе црквене заједнице у Власотинцу, молећи се Господу да са небеса погледа и посети верни народ који као виноград засади Његова десница.

Након свете Литургије и трпезе љубави коју је свештенство светодуховског Храма у Власотинцу приредило, Преосвећени Владика Јован обишао је неколико Храмова са територије архијерејског  намесништва власотиначког (Брод, Црна Трава...).

25.09.11. Vladika Jovan Vlasotince beseda.mp3