DSC08130Света Служба на Празник Св. Апостола Јакова брата Господњег у Богословији

Дана 5. Новембра ове године Господње, Преосвећени Владика нишки Господин Јован служио је Свету Литургију у Храму Васкрсења Христовог при Призренској Богословији у Нишу, на светој Литургији у свештени чин ђакона рукоположио је Г. Душана Гагића из Рибара иначе свршеног ученика овог светог училишта.
Након прочитаног еванђеља Владика је старајући се о душама својих епархиота, професора и ђака богословије упутио речи утехе и поуке.

beseda vladike u Bogosloviji.mp3DSC08121При свршетку Свете Службе служен је и парастос, упокојеним у Господу Епископима нишким, ктитирима, оснивачима и свим упокојеним професорима и ђацима ове древне богословије.
Свето сабрање настављено је у свечаној сали богословије, где је Владика ђацима и професорима одржао предавање, чија је главна тематика била како треба да живи и узраста будући свештенослужитељ.
Посета Господина Епископа богословији завршена је радном седницом са професорима, где је уз разматрање тренутног стања у школи, Владика као искусни професор и педагог упутио корисне савете професорском кадру овог духовног расадника.

DSC08169DSC08174DSC08187
DSC08197DSC08210DSC08231