DSC 0026

Поводом завршне вечери VI међународног фестивала хорске духовне музике "Музички едикт", у среду 19. јуна, Његова Светост Патријарх српски Г. Г. Иринеј дошао је у Ниш.

Свјатјејшег Патријарха је у Саборном храму дочекао Преосвећени Епископ нишки Г. Г. Арсеније, старешина Саборног храма протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић и братство овог Светог храма, са свештеницима из нишких намесништва, у поподневним часовима.

Патријарх је, у пратњи Владике Арсенија, поред Саборног храма Силаска Светог Духа на апостоле обишао и стари Саборни храм Сабора светих Архангела, који је у фази обнове, као и порту Саборног храма која се такође уређује.

Његова Светост је, заједно са Епископом нишким, присуствовао завршној вечери фестивала "Музички едикт" на коме су наступили хор "Coro Normalista" из Пуебле (Мексико), хор Радио-телевизије Србије и Московски синодални хор.

Фестивал ће бити затворен кантатом "Стабат Матер", митрополита Илариона Алфејева коју ће извести здружени хор РТС-а, "Coro Normalista", Московски синодални хор и хор домаћин, НЦПД "Бранко" у пратњи симфонијског оркестра РТС-а, под диригентском палицом маестра Бојана Суђића.
{oziogallery 1984}