Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Арсенија, у организацији Православне Епархије нишке, управе Саборне цркве Силаска Светог Духа на Апостоле, Града Ниша, Копнене Војске Србије и НЦПД „Бранко“ на платоу Светосаваског дома у Нишу, одржана је 28. јуна 2019.г., на празник св. мученика Кнеза Лазара и Светих српских мученика, свечана Видовданска академија. Академија је отворена традиционалном доделом награда и похвалница ученицима генерације основних и средњих школа са територије Града Ниша. Уводним словом окупљене је поздравио високопречани протојереј – ставрофор Бранислав Цинцаревић, старешина Саборног храма.

Овогодишњу видовданску беседу одржао је веома надахнуто др Александар Ђорђевић, професор Правног факултета у Нишу.

У наставку програма, окупљени су поздравили аплаузом овогодишње ученике генерације. Њих је, али и све присутне поздравио г. Дарко Булатовић, градоначелник Ниша, дајући притом поуку младим „витезовима знања“ да образујући се заправо улажу у читав живот.

У програму се учествовали Војни оркестар Копнене војске Републике Србије, Нишка црквено-певачка дружина "Бранко" и Дечије-омладински хор "Бранко" са солистима, Фолклорни ансамбл "Бранко". Уредник и аутор програма био је протојереј-ставрофор Ненад Микић.



{oziogallery 1989}