Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је Свету Архијерејску Литургију на празник Света Три Јерарха, 12. фебруара 2024. године у манастиру Крка. 

Његовој Светости саслуживали су Преосвећена господа Епископи: нишки Арсеније, буеносајрески и јужно-централноамерички и администратор Митрополије загребачко-љубљанске Кирило, далматински Никодим, осечко-пољски и барањски Херувим, ваљевски Исихије, захумско-херцеговачки Димитрије, шабачки Јеротеј и јегарски Нектарије, викар Патријарха српског; ректори Богословија у Београду, Сремским Карловцима и на Цетињу, свештенство и свештеномонаштво из више Епархија Српске Православне Цркве, у молитвеном присуству професора и ученика Богословије Света Три Јерарха, директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама др Владимира Рогановића, високих званичника, као и верног народа.

"Данас су напросто поделе, сукоби и неспоразуми од најмањих до глобалних такви да се питамо да ли смо свесни смисла свога постојања и да ли знамо да је човек добио живот као дар од Бога и добио таленте и дарове, да би умножавајаћи их славио Бога и славио јединство међу људима, и Света Три Јерарха нас на то подсећају, да смо створени као један и јединствени људски род, од једне крви, од истог меса, истих костију, како каже Апостол Павле, створени смо као један Адам и да постанемо једно у Богу и једно у Христу. То можемо бити ако смо једно у добру, није свако јединство благословено", рекао је Патријарх Порфирије у беседи.

На крају Свете Литургије, освештани су славски дарови поводом славе Богословије Света Три Јерарха.

 

Извор: ТВ Храм