DSC 0059Данас се у храму Божијем светло јавља Дјева и свима предсказује Христа, праслику Божије милости и проповед људског спасења. Ми јој громогласно ускликнимо: Радуј се пуноћо (испуњење) Божијег Провиђења!


У петак 04. децембра 2020. године када наша Света Црква прославља празник Ваведење Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније служио је свету литургију у манастиру посвећеном овом Богородичином празнику у Сићеву.

Преосвећеном Владики на данашњој Светој Литургији саслуживали су протојереј-ставрофор Радован Петровић, свештеник у пензији, протојереј-ставрофор Новица Митровић, свештеник у пензији и ђакон Ђорђе Филиповић.

Након заамвоне молитве Преосвећени Владика освештао је славске дарове и пререзао колач.

Преосвећени Владика је честитао сестринству ове Свете обитељи празник и све присутне поучио говорећи о значају Пресвете Богородице за читав род Православни.

„Браћо и сестре моје, да није Пресвете Богородице људи би давно, давно постали ђаволи. Јер да није Ње не би било Господа Христа у овоме свету, не би било Спаситеља, Спаситеља од греха, Спаситеља од смрти, Спаситеља од ђавола и људи, људи који су тако заволели грех и сласти греховне, да би давно постали ђаволи!“ - из беседе на празник Ваведења Пресвете Богородице Светог Јустина Ћелијског

{oziogallery 2366}