МОНАШЕЊЕ У МАНАСТИРУ СВЕТОГ РОМАНА У ЂУНИСУ

DSC 0107
У уторак 6. априла 2021. године на навечерју празника Благовести, Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније служио је празнично бденије у манастиру Светог Романа у Ђунису.

Преосвећеном Владики саслуживали су јереј Зоран Ранковић, декан Православног богословског факултета Универзитета у Београду и ђакон Ђорђе Филиповић.

Храм је био испуњен свештеницима, свештеномонасима, монасима и монахињама из Епархије нишке и других Епархија наше Помесне Цркве као и верним народом.

Након отпојаних тропара на крају Јутарње службе, Преосвећени Владика је у чин расе замонашио искушеника Николу Јоцића који је добио име Николај, по Светом Николају Кавасили.

Обукавши новог монаха Николаја у анђелски лик, Преосвећени Владика очинском беседом се обратио њему као и свима присутнима у храму.

ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП НИШКИ Г. АРСЕНИЈЕ

Share selected track on FacebookShare selected track on TwitterShare selected track on Google PlusShare selected track on LinkedIn
Преузми звучни запис »Његово Преосвештенство служиће Свету Литургију на сам дан празника Благовести у манастиру Светог Романа са почетком у 8 и 30 часова.

ozio_gallery_nano