marko nikolic

Парох први власотиначки
: јереј Марко Николић
Тел.: 0616128275
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 
Рођен је у навечерје Св. апостола Андреја Првозваног - 12. децембра 1995. године у Лесковцу, од оца Драгана Николића и мајке Јасмине (рођ. Стојичевић).
Основну школу „Јосиф Костић“ у Лесковцу завршио јуна 2010. године. Благословом Његове Светости Патријарха српског и администратора Епархије нишке Г.Г. Иринеја уписао богословију Св. Кирила и Методија у Нишу коју је завршио 2015. године са одличним успехом. По завршетку богословије, благословом Епископа нишког Г. др Јована уписао Православни богословски факултет Универзитета у Београду на коме је дипломирао 4. септембра 2019. године. Своје богословско образовање тренутно усавршава на мастер студијама овог факултета, литургичко-правни модул.
Благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г.Г. Арсенија 4. августа 2019. године ступа у брак са Јованом Николић (рођ. Недељковић), мастер музичким извођачем – виолистом из Лесковца.
У свештенођаконски чин рукоположен 10. новембра 2019. на празник Св. Арсенија Сремца, у храму Светих Архангела у Нишу, приликом Великог освећења Малог Саборног храма. За презвитера бива рукоположен 8. децембра 2019. године у цркви Рођења Пресвете Богородице у Лесковцу (Оџаклија). Од 1. јануара 2020. године постављен да опслужује као привремени парох прву парохију при храму Св. Тројице у Власотинцу.

goran dimitrijevicПарох други власотиначки: протојереј Горан Димитријевић
Тел.: 062460331
Е-пошта: -

Протојереј Горан Димитријевић Рођен је 2. априла 1969. године у селу Доња Локошница од оца Николе и мајке Олге земљорадника и домаћице из Доње Локошнице. Прва четири разреда основне школе „Вељко Влаховић“ завршио је у месту рођења, а од петог до осмог разреда исту школу у суседном месту Разгојни. После завршене основне школе уписује Богословију светих Кирила и Методија 1984. године у Призрену. Богословију завршава 1989. године са врлодобрим успехом.
Од 1989. до 1990. године налази се на одслужењу војног рока. 1991. године ступа у брак, након чега га епископ нишки господин Иринеј рукоположе у чин свештеника и поставља на другу власотиначку парохију 13. новембра 1991. године. Отац две ћерке. Од 2004. године предаје веронауку у својој парохији где је учешће ученика 100 процентно. 2013. године добија чин протонамесника од стране нишког Епископа господина Јована. На Духовски уторак, 22. јуна 2021. године, Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније оца Горана произвео је у чин протојереја.

milos zivicПарох трећи власотиначки: јереј Милош Живић
Тел.: 0644516814
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Милош Живић рођен је 4. новембра 1987. године у Прокупљу од оца Момира и мајке Слађане. Основну школу завршио је у Грачаници, након чега уписује Богословију светих Кирила и Методија у Нишу. По завршеној Богословији уписује Православни богословски факултет у Београду. 28. септембра 2013. године ступа у брак са Јасмином Живић са којом има сина Павла. Маја 2014. године добија канонски пријем из митрополије црногорско- приморске у нишку епископију. У ђаконски чин рукоположен је 20. јула 2014. године у храму светог великомученика Георгија у Луковској бањи, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Јована. У презвитерски чин рукоположен је 27. јула 2014. године у манастиру светог великомученика Димитрија у Дивљани и постављен за пароха у Сијаринској Бањи. Раније служио у парохији сијаринскобањској.

nikola pesicПарох четврти власотиначки: протојереј Никола Пешић
Тел.: 0605550207
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Јереј Никола Пешић, рођен је 23. децембра 1981. године у Лесковцу од оца Александра и Милованке Пешић дипломирног економисте и професора књижевности из Власотинца. Похађао је Основну школу „Синиша Јанић“ у Власотинцу као и нижу музичку школу „Станислав Бинички.“ Са благословом тадашњег Епископа нишког господина Иринеја уписује петогодишњу богословију Светог Саве у Београду коју завршава са врло добрим успехом. За то време активно пева у два црквена хора. 2001. године, уписа је Институт богословског факултета, а две године касније почиње да радим као вероучитељ у основној школи у Власотинцу и Гложану. Наредне 2004. године постављен је на место вероучитеља у средњим школама у Власотинцу све до одласка у војску 2008. године. У то време ступа у брак са Миленом Ранђеловић из Власотинца студентом више политехничке школе у Београду. По одслужењу војног рока Епископ нишки господин Иринеј га 12. септембра у Саборном храму у Нишу рукополажио у чин ђакона и упутио у Лесковац где у служби парохијског ђакона проводи три године и два месеца упоредо радећи као вероучитељ у средњим школама. У том периоду учествује у програму „Радио Лесковац“ и снима преко седамдесет емисија о православној вери у трајању од сат времена. Уводи у програм свакодневно читање пролога. На празник светог краља Милутина 12. новембра у Лесковцу новоизабрани Епископ нишки господин др Јован рукополаже га у чин свештеника и поставља на четврту лесковачку парохију. Пред Васкрс 2013. године добија премештај у Власотинце, где и данас служи у парохији која има шест храмова. Има двоје деце, Дуњу која има шест година и Јанка који је стар три и по године. Руком Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, одликован је протојерејским чином на Духовски уторак, 14. јуна 2022. године, у храму Силаска Светога Духа на Апостоле у Власотинцу.