nebojsa orovicПарох први при Храму Светог цара Константина и царице Јелене у Нишу: протојереј Небојша Оровић
Тел.: 0642565744
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј Небојша Оровић рођен је 26. маја 1967. године у Широким Њивама код Прокупља, од оца Данила и мајке Илинке. Основну школу завршио је у Крушевици код Прокупља, након чега уписује Богословију светих Кирила и Методија у Призрену. 28. априла 1991. године ступа у брак са Марином Домазетовић са којом има сина Данила. У чин ђакона рукоположен је на Спасовдан 1991. године у храму Вазнесења Господњег у Подгорици, руком Његовог Високопреосвештенства митрополита црногорско- приморског Амфилохија. У презвитерски чин рукоположен је на Духове 1991. године у манастиру Острог и постављен за пароха у Будви. Од 1997. до 2006. године службује на барској парохији. 23. октобра 2006. године добија пријем у нишку епископију и бива постављен за пароха у Вртишту, да би 2012. године био премештен на прву парохију при храму светих Константина и Јелене у Нишу. 12. јула 2012. године одликован је чином протојереја.


Парох други при Храму Светог цара Константина и царице Јелене у Нишу: протојереј Дејан Јовановић
Тел.: 0652502267
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Протојереј Дејан Јовановић рођен је 5. новембра 1968. године у Куршумлији, од оца Љубинка и мајке Кристине. Основну школу завршио је у Куршумлији, након чега уписује Богословију светих Кирила и Методија у Призрену. По завршеној Богословији, завршио је Богословски факултет атинског универзитета у Атини. 8. новембра 1998. године ступа у брак са Евом Атанасковић са којом има троје деце. Рукоположен је у ђаконски чин 21. новембра 1998. године у храму светих Архангела у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 24. августа 2003. године у храму светог Николаја Мириликијског у Нишу. Тренутно службује на другој парохији при храму свете Петке у Нишу.


bojan krsticПарох трећи при Храму Светог цара Константина и царице Јелене: јереј Бојан Крстић
Тел.: 0658980080
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Бојан Крстић рођен је 15. августа 1969. године у Нишу, од оца Ранђела и мајке Вере. Основну школу, као и средњу и вишу музичку школу завршио је у Нишу, након чега уписује Православни богословску факултет у Београду. 25. јула 2004. године ступа у брак са Мартином Краљевић са којом има двоје деце. У чин ђакона рукоположен је 10. децембра 2006. године у храму светих Архангела у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког Иринеја и постављен за парохијског ђакона при храму светог Николаја у Нишу. У презвитерски чин рукоположен је 2. јануара 2012. године у храму светог Николаја руком епископа нишког Јована и постављен за пароха при храму светог Николаја у Нишу. Октобра 2013. године премештен је на трећу парохију при храму светих Константина и Јелене у Нишу.


Парох четврти при Храму Светог цара Константина и царице Јелене у Нишу: јереј Далибор Мидић

Тел.: 0648019453
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протоакон Далибор Мидић рођен је 21. октобра 1989. године у Нишу, од оца Зорана и мајке Леле. Основну школу завршио је у Горњем Матејевцу 2004. године, након чега уписује Српску Правосалавну Богословију светих Кирила и Методија у Нишу. По завршетку Богословије уписује Православни богословски факултет у Београду, на коме је дипломирао 2012. године. 3. маја 2015. године ступа у брак са Милицом Костић. У чин ђакона рукоположен је 03. јуна 2015. године у храму светих цара Константина и царице Јелене у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког Јована и 15. јуна исте године постављен за парохијског ђакона при храму светог Пантелејмона у Нишу. На Цвети 2023. године, руком Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија рукоположен у чин презвитера и постављен за пароха при храму Светог Цара Константина и Царице Јелене у Нишу.

 

stefan cincarevic

Парох пети при Храму Светог цара Константина и царице Јелене у Нишујереј Стефан Цинцаревић

Тел.: 0668005008
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Јереј Стефан Цинцаревић рођен је 25. марта 1985. године у Нишу, од оца Бранислава и мајке Саре. Основну школу завршио је у Нишу, након чега уписује Богословију светог Саве у Београду. По завршеној Богословији уписује и завршава Православни богословски факултет светог Саве у Либертивилу (САД). 20. јула 2008. године ступа у брак са Наташом Машановић, са којом има троје деце. У чин ђакона рукоположен је 3. јануара 2010. године, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 23. марта 2013. године у Хиландарском метоху, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Јована и постављен за пароха при овом храму. Одлуком Епископа нишког од фебруара 2020. године отац Стефан је постављен за привременог пароха седме парохије при овом храму.

 



boban dimitrijevic

Парох шести при Храму Светог цара Константина и царице Јелене у Нишу: јереј Бобан Димитријевић
Тел.: 0668883615
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Бобан Димитријевић рођен је 5. фебруара 1976. године у Нишу, од оца Вукадина и мајке Јелице. Основну и средњу школу завршио је у Нишу, након чега уписује и завршава Православни богословски факултет у Београду. Докторску дисертацију одбранио је на Православном богословском факултету у Србињу. 29. јула 2001. године ступа у брак са Владаном Ристић, са којом има двоје деце. У чин ђакона рукоположен је 30. априла 2006. године, у храму Христовог Васкрсења у Нишу руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 24. маја 2008. године у Хиландарском метоху, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. Једно време службовао у нишким храмовима Светог Николе, Светог Луке и Васкрсења. Јула 2017.године постављен за пароха при храму Светог цара Константина и царице Јелене.

 

dejan arsic

 

Парох седми при Храму Светог цара Константина и царице Јелене у Нишу: протојереј Дејан Арсић
Тел.: 0695536136
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Секретар Епархијског управног одбора Епархије нишке.




dimitrije marinkovic

Ђакон Димитрије Маринковић
Тел.: 063418777
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Ђакон Димитрије Маринковић рођен је 23. 02. 1989.године у Нишу, од оца Живорада и мајке Биљане, рођене Станковић. Завршио ОШ ''Добросав Јовановић Станко'' у Нишу, матурирао у Богословији Светог Петра Цетињског, а дипломирао на Богословском факултету у Београду. Венчао се 12. 06. 2016. године са Мајом Јанковић, дипломираном економисткињом. Рукоположен за ђакона 21. 08. 2016.године у Нишком саборном храму, од стране Епископа рашко-призренског Теодосија, администратора Епархије нишке. Предаје верску наставу са пуним фондом часова у Медицинској школи у Нишу.