11092020ANP
У петак 11. септембра 2020. године, у послеподневним часовима Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније посетио је крупачку и изворску парохију архијерејског намсеништва пиротског.

У пратњи Његовог Преосвештенства били су: јереј Душко Видачић, архијерејски намесник пиротски и протођакон Стеван Кричка.

Преосвећени Владика је најпре обишао крупачку парохију, парох крупачки јереј Ђорђе Стевановић упознао је Његово Преосвештнество са стањем у којем се храм и парохијски дом налазе као и са духовним животом ове парохије. Ово је прва посета овој парохији Његовог Преосвештенства од устоличења у трон Епископа нишких. Неколико километара даље од Крупца налази се изворска парохија. У храму Свете Тројице у Извору Преосвећеног Владику дочекао је јереј Далибор Јовановић, парох изворски. Отац Далибор је Преосвећеном Владики показао храм и парохијски дом и упознао га са грађевинским радовима који су се у овом храму водили.

Његово Преосвештенство своју посету архијерејском намесништву пиротском завршио је обиласком манастира и братства суковске обитељи. Отац Серафим, игуман Суковског манастира, Преосвећеног Владику упознао је са грађевинским радовима који треба да се обаве у овом манастиру.
{oziogallery 2312}