nesa mikicПарох први нишки: протојереј ставрофор Ненад Микић
Тел.: 0638806195
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј ставрофор Ненад Микић рођен је 17. септембра 1965. године у Новом Саду од оца Милорада и мајке Олге. Основну школу завршио је у Крагујевцу, након чега уписује Богословију светих Кирила и Методија у Призрену. 20. октобра 1991. године ступа у брак са Јованом Тимотијевић са којом има троје деце. Рукоположен је у ђаконски чин 3. октобра 1992. године у Смедереву, руком епископа Саве Андрића. У презвитерски чин рукоположен је 3. маја 1994. године у манастиру Раваница, руком епископа браничевског Хризостома Столића и постављен за пароха у селу Ћирковац. 1994. године добија пријем у нишку епископију и бива постављен за пароха при храму светог Николаја у Нишу. Обавља дужност старешине храма. 6. децембра 2013. године одликован је достојанством ношења напрсног крста.


branko cincarevicПарох други нишки: протојереј ставрофор Бранислав Цинцаревић
Тел.: 0638087539
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј ставрофор Бранислав Цинцаревић рођен је 28. септембра 1962. године у Нишу, од оца Стевана и мајке Јелене. Основну школу завршио је у Нишу, након чега уписује Богословију светих Кирила и Методија у Призрену. 7. августа 1983. године ступа у брак са Саром Тимотијевић са којом има четворо деце. Рукоположен је у чин ђакона 29. августа 1983. године у манастиру светог Романа у Ђунису, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 5. септембра 1987. године у храму светих цара Константина и царице Јелене у Сврљигу и постављен за пароха у Нишкој Бањи. Тренутно службује на другој нишкој парохији. 26. јула 1988. године одликован је правом ношења црвеног појаса, априла 2005. године одликован је чином протојереја, а јуна 2006. године правом ношења напрсног крста.


borko stamenkovicПарох трећи нишки: протојереј Борислав Стаменковић
Тел.: 0668005045
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протонамесник Борислав Стаменковић рођен је 6. септембра 1976. године у Нишу, од оца Зорана и мајке Милене. Основну школу и Гимназију завршио је у Нишу, након чега уписује и завршава Економски факултет у Нишу и уписује Православни богословски факултет у Београду. 21. јула 2002. године ступа у брак са Иваном Станојевић са којом има четворо деце. У чин ђакона рукоположен је 9. августа 2006. године у храму светог Пантелејмона у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког Иринеја и постављен за личног ђакона Његовог Преосвештенства епископа нишког Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 2. јануара 2010. године у храму светог Николаја у Нишу. Обављао дужност епархијског ревизора пословања црквених општина. 28. маја 2012. године одликован је чином протонамесника. Неколико година служио као парох у Храму Светог цара Константина и царице Јелене у Нишу. Јула 2017. године постављен за пароха трећег нишког у Саборном храму Силаска Светога Духа. На празник Силаска Светог Духа на Апостоле, 27. маја 2018. године, одликован је протојерејским чином.

miki namesnikПарох четврти нишки: протојереј Миодраг Павловић
Тел.: 0668005035
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј Миодраг Павловић рођен је 24. новембра 1972. године у Књажевцу од оца Спасе и мајке Снежане. Основну школу завршио је у Књажевцу, након чега усписује Богословију светог Саве у Београду. Завршио је Православни богословски факултет у Београду. 1. октобра 2000. године ступа у брак са Јеленом Вујичић са којом има петоро деце. Добија канонски пријем из епископије тимочке у епископију нишку и 5. новембра 2000. година бива рукоположен у ђаконски чин у Саборном храму у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. 9. априла 2001. године рукоположен је у презвитерски чин и постављен је на шесту нишку парохију при Саборном храму. Службовао је на другој парохији при храму светог Апостола и Јеванђелисте Луке у Нишу, а од 10. јануара 2014. године, благословом Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Јована, службује на петој нишкој парохији при Саборном храму. 8. јуна 2012. године одликован је звањем протонамесника, а 18. јануара 2014. године чином протојереја. Обавља дужност архијерејског намесника првог нишког.


vladica savicПарох пети нишки: протојереј Владица Савић
Тел.: 0668005002
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Владица Савић рођен је 6. септембра 1980. године у Алексинцу од оца Слободана и мајке Весне. Основну школу завршио је у Гредетину код Алексинца. По завшеној основној школи уписује Богословију светих Кирила и Методија у Призрену, коју завршава у Нишу. 8. фебруара 2004. године ступа у брак са Милицом Велимировић са којом има троје деце. У ђаконски чин рукоположен је 8. априла 2004. године у храму светих Архистратига у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. Службовао је седам година и седам месеци као ђакон при храмовима светог Пантелејмона, светог Николаја и Саборном храму у Нишу. 30. октобра 2011. године рукоположен је у презвитерски чин у храму светих Константина и Јелене у Сврљигу руком епископа нишког Јована и поставље на прву парохију при Саборном храму у Нишу. Након четири месеца, премештен је на девету парохију при храму светог Пантелејмона у Нишу, где службује шест месеци. Након тога премештен је на трећу парохију при храму светог Апостола и Јеванђелисте Луке где је службовао годину дана и шест месеци. Тренутно службује на седмој парохији при Саборном храму у Нишу. На празник Силаска Светог Духа на Апостоле, 27. маја 2018. године, одликован је протојерејским чином.





steva krickaПротођакон Стеван Кричка, управник Централног магацина Епархије нишке
Тел.: 0648088365
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протођакон Стеван Кричка рођен је 4. децембра 1978. године у Сомбору, од оца Светозара и мајке Душанке. Основну школу завршио је у Гакову код Сомбора, након чега уписује Богословију светог Петра на Цетињу. 24. јула 2005. године ступа у брак са Људмилом Батуновом са којом има двоје деце. Рукоположен је у ђаконски чин 31. октобра 2011. године у храму светог Апостола и Јеванђелисте Луке у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Јована и постављен за службеника Епархијског Управног Одбора. Службује као ђакон при Саборном храму у Нишу.