nebojsa vujicПарох први при Храму Светог Пантелејмона у Нишу: протојереј Небојша Вујић
Тел.: 0642001977
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј Небојша Вујић рођен је 01. маја 1977. године у Зеници у Босни и Херцеговини, где завршава основну школу. Српску православну богословију света Три Јерарха у манастиру Крка завршио је 1998. године. Одслужио редован војни рок у Бања Луци а потом наставио студије и дипломирао на Православном Богословском Факултету у Београду. Рукоположен је у чин ђакона у Бања Луци, а у чин презвитера у Тешици 2001. године. Од 2002. до 2011. године службовао је у парохији изворској, а од 2011. године службовао у Пироту на трећој пиротској парохији и обављао дужност старешине Саборног Храма и архијерејског намесника пиротског све до 2016. године када по благослову надлежног Епископа а по потреби службе постављен на парохију прву при храму Св. Пантејломенона у Нишу.  Ожењен је супругом Александром са којом има двоје деце.



zivorad marinkovicПарох други при Храму Светог Пантелејмона у Нишу: протојереј-ставрофор Живорад Маринковић
Тел.: 063415777
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј-ставрофор Живорад Маринковић рођен је 15. маја 1961. године у Витошевцу код Ражња, од оца Топлице и мајке Љубинке. Основну школу завршио је у Витошевцу, након чега уписује Богословију светих Кирила и Методија у Призрену. 4. септембра 1983. године ступа у брак са Биљаном Станковић са којом има троје деце. У чин ђакона рукоположен је 21. септембра 1983. године у манастиру Суково, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 27. септембра 1983. године у Саборном храму у Нишу и постављен на парохију у Гредетину где је службовао до 13. октобра 1990. године. 16. октобра 1990. године, благословом Његовог Преосвештенства епископа нишког Иринеја бива премештен на парохију при храму светог Пантелејмона у Нишу, да би 1. марта 2014. године, благословом владике нишког Јована био премештен на седму парохију при храму светих Константина и Јелене у Нишу. 9. августа 2012. године одликован је чином протојереја.




dejan glisovicПарох трећи при Храму Светог Пантелејмона у Нишу: Протојереј Дејан Глишовић
Тел.: 0641122453
Е-пошта: -

Протојереј Дејан Глишовић рођен је 14. јуна 1970. године у Новом Пазару, од оца Првослава и мајке Гордане. Основну школу завршио је у селу Катун, након чега уписује Богословију светих Кирила и Методија у Призрену. Ступа у брак са Душицом Егерић са којом има троје деце. У чин ђакона рукоположен је 18. фебруара 1993. године у храму светих Архангела у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 27. децембра 1998. године у храму светог великомученика Пантелејмона и постављен на парохију у селу Чокот. Службовао је у Алексинцу и Хуму, а тренутно службује на четвртој парохији при храму светог Пантелејмона.



bojan velickovicПарох четврти при Храму Светог Пантелејмона у Нишу: јереј Бојан Величковић
Тел.: 062381802
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Бојан Величковић рођен је 8. јула 1984. године у Нишу, од оца Властимира и мајке Невене. Основну школу завршио је у Куршумлији, након чега уписује Богословију светих Кирила и Методија у Нишу. По завршеној Богословији уписује и завршава Православни богословски факултет у Београду. 25. маја 2012. године ступа у брак са Дијаном Проловић. У чин ђакона рукоположен је 15. септембра 2012. године у храму светог Николаја у Куршумлији, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког Јована и постављен за парохијског ђакона при храму Свете Тројице у Куршумлији где је службовао годину дана и девет месеци. У презвитерски чин рукоположен је 6. јула 2014. године у Саборном храму у Нишу и постављен на пету парохију при храму светог Пантелејмона у Нишу.



srdjan djurasinovicПарох пети при Храму Светог Пантелејмона у Нишу: јереј Срђан Ђурашиновић
Тел.: 0631131631
Е-пошта: -

Јереј Срђан Ђурашиновић рођен је 25. априла 1982. године у Ваљеву, од оца Радивоја и мајке Весне. Основну школу завршио је у Ваљеву, након чега уписује Богословију светог Петра Цетињског на Цетињу. 18. септембра 2005. године ступа у брак са Слађаном Симић са којом има двоје деце. По преласку из британско- скандинавске епископије и епископију нишку, 15. априла 2007. године рукоположен је у ђаконски чин у Саборном храму у Лесковцу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 25. јуна 2007. године у Саборном храму у Нишу и постављен је за пароха у селу Ћурлина. Службовао је и при храму светог Апостола и Јеванђелисте Луке у Нишу, а тренутно службује на другој парохији при храму светог Николаја Мириликијског у Нишу.



zlatko vasilicПарох шести при Храму Светог Пантелејмона у Нишу: протојереј Златко Василић
Тел.: 0668001707
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј Златко Василић рођен је 7. септембра 1980. године у Лозници, од оца Милојка и мајке Јулијане. Основну школу завршио је у Јадранској Лешници, након чега уписује Богословију светог Петра Цетињског на Цетињу. 29. јуна 2002. године ступа у брак са Јасмином Терзић са којом има троје деце. У чин ђакона рукоположен је 21. децембра 2002. године у манастиру Ђурђеви Ступови у Беранама, руком Његовог Преосвештенства епископа будимљанско- никшићког Јоаникија и постављен за епархијског ђакона у Никшићу. У презвитерски чин рукоположен је 31. децембра 2005. године у храму светих Апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу и постављен на трећу парохију при храму светих Апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу. 2012. године добија пријем у нишку епископију и бива постављен на седму парохију при храму светог Пантелејмона у Нишу.



 
ivan ganic

При Храму Светог Пантелејмона у Нишу служи војни свештеник Иван Ганић
Тел.: 0652603470