zitkovacХрам Светог архангела Гаврила у Житковцу

Изградња храма је започета 1993. године, у време службовања проте Душана Стојковића. Храм је осветио Његова Светост патријарх српски Иринеј 5. јуна 2011. године.


Храм светог великомученика Георгија у селу МоравацХрам Светог великомученика Георгија у Моравцу 

Изградња храма је започета 1989. године, у време службовања проте Душана Стојковића. Храм је брзо завршен и освећен 1989. године. Пре Другог светског рата на овом месту налазили су се остаци храма из непознатог периода. По завршетку рата, на том месту направљена је метална конструкција, која је на том месту стајала до изградње храма. Поред Цркве налази се и парохијски конак, подигнут 1989. године.



Храм светог Јована Крститеља у селу Горње СухотноХрам Светог Јована Крститеља у Горњем Сухотну

Храм је подигнут 1922. године трудом мештана села. Осветиога је епископ нишки Доситеј Васић. 1984. године храм је обновљен, за време службовања проте Душана Стојковића, када је промењена кровна конструкција, прерађен је звоник и промењена фасада. Постављен је и нови иконостас, рад уметника проте Вукадина Вукадиновића. Храм није живописан.



Храм светог пророка Илије у селу Доње СухотноХрам Светог пророка Илије у Доњем Сухотну у изградњи

Изградња храма је започета 1998. године, по пројекту Завода за заштиту споменика из Ниша. Темеље храма осветио је епископ нишки господин Иринеј. Радови на храму су завршени 2013. године. Постављен је иконостас, а тренутно се ради живопис. Храм још увек није освећен.



Храм Свете Тројице у Горњем АдровцуХрам Свете Тројице у Горњем Адровцу

Храм је подигнут на месту смрти руског пуковника Николаја Рајевског (1839.-1876), који је на овом месту погинуо као добровољац 20. августа 1876. године у време Српско- турског рата. Храм је подигнут залагањем и трудом епископа нишког Никанора Ружичића, а покровитељством грофице Марије Рајевске, сестре Николаја Рајевског. Храм је у потпуности завршен, фрескописан и освећен 2. септембра 1903. године, од стране епископа нишког Никанора. Епископ Никанор је непосредно по освећењу храма поставио за чувара овог места свештеника Светислава Жујовића, који је ову службу ревносно вршио до своје смрти 1943. године. Сахрањен је поред Цркве на јужној страни. Цркву су у Првом светском рату опљачкали бугарски војници, да би након рата трудом проте Светислава била обновљена. У црквеној порти налази се споменик Николаја Рајевског, коју су подигли његови ратни другови, као и рушевине старе сеоске школе.


Храм Свете мученице Недеље у Горњем Адровцу