Vaznesenje GrejacХрам Вазнесења Господњег у Грејачу

При овом храму је седиште грејачке парохије. Зидана је опеком, на месту где су постојале зидине. Градња је започета 1892. године. Исте године 29. новембра антиминис у храму је положио намесник алексиначки протојереј Тодорр Павић, који је храм осветио је и посветио Вазнесењу Христовом. 8. септембра 1907. године епископ нишки Никанор Ружичић је осветио овај храм. Храм представља тробродну базилику са осмостраним кубетом. Иконостас је осликао академски сликар Илија Димитријевић. Црква је под заштитом државе. Рестаурација је започета крајем прве деценије овог века.Обнављање храма није у потпуности завршено.


Veliki DrenovacХрам Свете великомученице Параскеве у Великом Дреновцу

Црква је изграђена на старим темељима 1880. године. 1927. године озидана је циглом и добила садашњи изглед. Црква је једнобродна базилика са триконхосом и полуобличастим сводом. До 1994. године била је параклис. Исте године је обновљена и освећена 8. августа од стране епископа нишког господина Иринеја који је храм посветио светој преподобномученици Параскеви.


Mali drenovacХрам Свете Варваре у Малом Дреновцу

Црква је једнобродна базилика са конхама и апсидом у олтару. Изграђена је 1999. године прилогом мештана. Има пространу порту са шумом.


LocikaХрам Светих Константина и Јелене у Лоћики

Храм је подигнут 2001. године, када је освећена руком епископа нишког Иринеја. Црква је једнобродна базилика са полукружном апсидом у олтару.


DasnicaПараклис Светог великомученика Прокопија у Дашници

Параклис је саграђен на старијим темељима. Прво је на овом месту била сачињена брвнара, а затим је 1927. године озидан данашњи параклис. Обновљен је 1996. године.


SupovacПараклис Светог Лазара Четвородневног у Суповцу

Параклис Светог Лазара изграђен је 1922. године на Голој Чуки изнад суповца.Четвртастог је облика. У параклису је сачуван летопис.


KoprivnicaПараклис Свете великомученице Недеље у Копривници

Саграђена је 1964. године, на десној обали Копривничке реке. Једнобродна је базилика је са олтарском апсидом.