20180505 114649аа

На пут смо кренули 05.05.2018. у 07:30 часова. На излет је ишао 81 ученик и 10 професора ТШ „Бошко Крстић“, из Бојника. У Липовцу нас је дочекала мати Нектарија која је деци причала о историји манастира, а нас професоре је примио отац Дионисије и јако лепо поразговарао са нама. Деца су разгледала цео комплекс манастира, обишли манастирску продавницу.

Пуни утисака наставили смо пут Св. Романа. У путу сам ученицима говорила битне детаље и историју настанка сваког манастира понаособ. Стигавши у манастир Св. Роман, сачекао нас је свештеник који нам је говорио о историји манастира, и о њиховим свакодневним активностима. Посетили смо и извор свете воде и свако од ученика је понео са собом мало. Свештеник је помазао децу мирисним јелејем и нас такође. Били смо послужени чајем, са којим смо мало је рећи, били одушевљени. Наравно, деца су посетила и манастирску продавницу, палили су свеће за здравље. Са дивљењем смо разгледали све.

Кренули смо у манастир Покрова Пресвете Богородице. Како смо се приближавали капији манастира, једва смо чекали да изађемо из аутобуса, та лепота се не може описати, још је и дан био изузетан, сунчан, блистало је све око нас. Свако од нас је осетио неописив мир и срећу. Сачекао нас је свештеник који је у храму деци говорио историју манастира, помазао их и био јако захвалан што смо их одвели тамо јер је мишљења да деца треба да упознају и посећују наше светиње. Након тога смо разгледали комплекс манастира, обишли свети камен на коме је се јавила Мајка Божја, обишли манастирску продавницу, понели са собом и свету воду са извора. У Бојник смо стигли у 19:30 часова.

Деца су била дивна на излету, протекао је у најбољем реду. Драго ми је да сам успела да им организујем и спроведем у дело овакав излет. Даће Бог да буде још оваквих. Има доста места на која желим да их одведем. Наравно, безусловна подршка директора и колега је свакако допринела успешном извођењу овог излета.

Вероучитељица Јулијана Станковић
{oziogallery 1706}