У организацији удружења '' Дечији осмех '' из Ниша, у четвртак 27. новембра 2014. год на Дан Светог апостола Филипа ( Божићне покладе) посетили смо манастир Светог Стефана, који је посвећен Преображењу Господњем у Липовцу. На ово молитвено путовање кренуло је око двадесетак наших ученика у пратњи својих родитеља, наставника и директора школе. Посебно смо за ово духовно задовољство захвални Општини Црвени Крст која је донирала ово путовање као и нашем родитељима Бобану Пејчићу и Виолети Милојевић који су се веома потрудили да посетимо ову древну Светињу.
14lipovacПријатан дочек су нам приредили отац Дионисије – духовник и сестринство манастира. Најпре нам је мати Нектарија пожелела топлу добродошлицу, а онда испричала кратки историјат манастира и ученицима показала фреске и иконе. Затим је отац Дионисије учинио молитву за здравље. Сви смо са упаљеним свећама у рукама узели учешће у овом молитвеном сабрању и осетили радост у срцима и топлину Божанске лепоте која нас је додирнула. Отац нас је по завршетку молитве помазао светим уљем са Гроба Господњег у Јерусалиму.
Након молитве су нас отац и монаниње угостили у манстирском конаку, где су наши ученици, родитељи и наставници могли да се увере у причу о чувеном манастирском гостопримству. Уз пријатан доручак и још пријатнији разговор са оцем, ћаскали смо и уживали у блиставој и чистој атмосвери конака. Сви смо на дар добили бројаницу од срдачне монахиње Серафиме.
Препуни утисака и обавијени Божанском милином отишли смо из ове предивне Светиње са жељом да се опет вратимо у њу.
Захваљујемо се на пожртвовању и труду директору наше школе господину Зорану Николићу који нам је омогућио ово путовање и који подстиче и подржава овакве и сличне активности, све на корист наше деце, родитеља и наставника школе.