У недељу, 24. 08. 2014. године, уприличено је Књижевно сабрање у сусрет храмовној слави Успења Пресвете Богородице у Доњој Врежини на коме је осам нишких песника говорило своју духовну поезију.
Били су то: Мирослав Митковић Нам, Драгиша Ераковић, Јовица Ђурић Мајор, Миљана Игњатовић Кнежевић, Мирослав Мишо Бакрач, Биљана Ђорђевић, Тања Трашевић и Мира Церовић Тасић.
Тако су Пресветој Богородици принети на дар стихови нишког круга песника у којима су опевани различити духовни доживљаји и прославе Бога Господа Пресвете Тројице, Пресвете Богородице и свих светих.
Они доносе неизрециву духовну радост величања силе Божије која се пројављује и сведочи у славу Пресвете Богородице и свих светих.
Тако смо почели са прославом дана посвећених Пресветој Богородици.
VrezinaPesnickoSabranjeУ среду, 27. 08., уочи празника Успења Пресвете Богородице служиће се бденије, а након тога уследиће предавање професора Богословије св. Ћирила и Методија јереја др Бобана Димитријевића на тему "Тајна Пресвете Богородице у богословљу Епископа нишки Г. др Јована".
На дан празника, у четвртак, 28. 08. Света Литургија почеће у 8 и 30 часова, а прославу празника ћемо наставити Трпезом љубави у Парохијском дому.
У славу Пресветој Богородици и са молитвом: „Пресвета Богородице спаси нас! Амин.“