Са благословом Његовог Преосвештенства епископа Теодосија, у суботу 24. октобра 2015. године у храму светог великомученика Пантелејмона, обављено је саборно крштење ученика Економске школе из Ниша.
Свету Тајну Крштења и Миропомазања обавило је братство овог светог храма- старешина храма протојереј ставрофор Јован Д. Илић, протојереј Дејан Глишовић, протојереј Живорад Маринковић и протонамесник Димитрије Петровић. Светој Тајни Крштења приступило је десеторо деце. Пре крштења сви ученици прошли су период катихезе у коме су поучени основним истинама Православне вере.
KrstenjePantelejНакон Свете тајне, новокрштенима се обратио старешина храма светог Пантелејмона протојереј- ставрофор Јован Д. Илић, који је поздравио окупљени скуп пригодном беседом. Неофитима и њиховим кумовима подељени су благослови епископа Теодосија - по један примерак Светог писма, крстићи и иконе.
По завршетку Свете тајне, љубављу братства храма светог Пантелејмона, у црквеној сали припремљена је трпеза љубави. У недељу, 25. октобра 2015. године, новокрштени су присуствовали светој Литургији у храму светог Пантелејмона, на којој су се причестили, чиме су крунисали Свету Тајну Крштења и постали чланови Једне свете, саборне и апостолске Цркве.