10
Прослава храмовне славе Света Три Јерарха у Брзом Броду започета је празничним Бденијем са петохлебницом. Свету службу су предводили наши драги гости протонамесници Горан Митић и Димитрије Петровић. Певница је припала протојереју-ставрофору Милану Николићу, јереју Браниславу Тонићу и студентима Православног богословског факултета Јовану Ђурковићу и Ивану Цветановићу.

На дан празника, свето сабрање је започето Светом Литургијом којом је началствовао протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић, ректор Богословије у Нишу, а салуживало му је још дванаест свештенослужитеља: архимандрит Серафим (Мишић), игуман манастира Суково, протосинђел Јован (Стојановић) из манастира у Горњем Матејевцу, протојереји-ставрофори Благоје Станковић, Милан Николић, Добривоје Митровић и Ранђел Денић, протојереји Миодраг Павловић и Дејан Милошевић, јереји Милан Крстић, Бобан Миловановић и старешина храма Бранислав Тонић. На Светој Литургији је био присутан велики број верника из брзобродске парохије али и околних насеља.

После Свете Евхаристије, трпеза љубави је настављена у црквеној трпезарији и оближњем ресторану. Домаћин славе је била породица Стојановић из Цириха, иначе дугогодишњи добротвори наше цркве. Хвала свима који су учествовали у организацији прославе наше славе и нека им Господ, молитвама Света Три Јерарха подари свако добро и напредак у вери.
 
{oziogallery 1870}