DSC 0251

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. Арсеније служиo je данас Свету архијерејску Литургију у Саборном храму Силаска Светога духа на Апостоле на дан када прослављамо празник Сабор Светог Архангела Михаила – Аранђеловдан.

У присуству бројног верног народа и уз предивно појање Црквено-певачке дружине Бранко из Ниша, Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереји-ставрофори Бранислав Цинцаревић и Ненад Микић, протојереји Миодраг Павловић, Борислав Стаменковић и Владица Савић, јереј Љибиша Костић, протођакон Стеван Кричка, јерођакон Нектарије (Ђурић) и ђакон Ђорђе Филиповић.

У току Свете архијерејске Литургије Епископ нишки рукоположио је г. Далибора Јовановића из Лесковца у чин ђакона.

Владика је на крају Свете архијерејске Литургије пресекао славски колач у част храмовне славе Малог Саборног Храма Светих Архистратига, који се налази поред Саборног Храма Силаска Светог Духа на Апостоле. Овај храм ће следеће године прославити 200 година постојања.

На крају Свете архијерејске Литургије Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. Арсеније произнео је беседу поводом празника Сабора Светог Архангела Михаила – Аранђеловдана у којој нас је подсетио на невидљиви свет који се помиње у Символу Вере, на свакој Литургији и да управо тај свет и своју Старију Браћу - Свете Архангеле и Ангеле који у њему обитавају, данас прослављамо.

Аутор текста: Радио Глас

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније




{oziogallery 1828}