cokotvaskrsУ парохији чокотској прослава највећег и најрадоснијег хришћанског празника Васкрса почела је свечаним дочеком и уношењем Благодатног Огња из Јерусалима у храм Светог Пророка Илије у Чокоту. Свети Огањ је из храма Св. цара Константина и царице Јелене из Ниша у Чокот и Ново село донео парох чокотски јереј Жарко Милетић.
Након уношења Светог Огња у храм служена је Света Васкршња Литургија коју је служио јереј Жарко , а учешће у њој узели су многобројни парохијани из Новог села и Чокота међу којима је било пуно деце. Света Литургија је била величанствена. За певницом је певао велики број појаца који су се трудили да сви присутни осете Васкршњу радост у својој души. Причестило се око три стотине верника од којих и доста деце. Одмах након Свете Васкршње Литургије у осунчаној, лепо уређеној црквеној порти наступио је дечији фолклор '' Срма'' из Новог села са народним играма и песмама што је још више допринело општој народној Васкршњој радости и весељу на чему смо им веома захвални.
Црквена општина чокотска је и ове године организовала традиционално такмичње у куцању Васкршњим јајима за млађу и старију децу. Као новина, овог Васкрса је организован и избор најлепше украшених Васкршњих јаја. Многи учесници су добили дипломе Црквене општине чокотске за учешће у такмичењу. Победницима је свештеник Жарко свечано уручио пехаре, а друго и треће пласиранима медаље. Сви смо били испуњени Васкршњом радошћу, а у срцима нам је одјекивала песма '' ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! РАДОСТ ДОНЕСЕ! ''.
Читавог сунчаног Васкршњег дана црквену порту је испуњавала дечија граја, а парохијани су долазили у храм, палили свеће и упућивали молитве Васкрслом Господу.
На Васкршњи понедељак и уторак служене су Свете Васкршње Литургије, а цела Светла седмица у чокотској парохији је била испуњена радошћу Васкрсења Господњег.