Пратећи древну праксу цркве, и ове године је у храму светог великомученика Прокопија у Прокупљу, молитвено обележен Велики Петак, дан страдања Господа Исуса Христа. Целодневно окупљање верника почело је рано ујутру, када су се служили Царски часови, да би се на деветом часу верни народ опоменуо на страдање Господа Исуса Христа.

velikipetakprokupljeНа вечерњем богослужењу изнета је плаштаница, а у поноћ је почело Христово погребење, на крају службе почела је литија око храма која је уз присуство великог броја младих добила на посебном молитвеном значају.

velikasubotaprokupljeНа Велику суботу, у храму Светог Великомученика Прокопија у Прокупљу, после литургије Светог Василија Великог , уз жељу свештенства и трудом вероучитеља, Црква је добила десетину нових чланова који су поучени речима старешине храма, крштени и тако сачували обичај да се на овај дан, крштавају они који су се постом и молитвом поучавали у вери.

vaskrsprokupljeНа сам дан Пасхе, у древном храму прокупачкеЦркве, велики број верника се окупио да у молитвеном сабрању празнично прослави Васкрсење Господа нашег Исуса Христа.Васкршње јутрење и Литургију служило је братство прокупачког храма. По прочитаној посланици, сабрани народ је приступио Светој Чаши. У наставку Литургија заблагодарено је Богу и подељена су Васкршња јаја, а након Литургије молитвено заједништво је настављено у парохијском дому, где је била постављена скромна трпеза.