На двадесетпрвом фестивалу духовне музике Хорови међу фрескама који се одржава у београдским храмовима од 04. априла до 19. маја 2015.г. узео је учешће и дечији црквени хор „Бисери“ Храма Светих Апостола Петра и Павла у Житорађи.
zitoradjahorПрочитавши молебан за путовање у четвртак 23. априла 2015.г. кренули смо пут Београда, општинским аутобусом са децом, вероучитељима Гораном Антанасковићем, Миланом Благојевићем из Житорађе и Миланом Мирковићем из Београда, дечијим лекаром и протонамесником Александром Стојиљковићем. Посетили смо Музеј СПЦ у Патријаршији, као и Саборни храм у Београду. Затим смо се упутили ка Руској Цркви, где нас је најтоплије примио Отац Виталиј.
Круна свега био је наступ Бисера у крипти Храма Светог Марка, под диригентском палицом Милана Благојевића из Ниша и уметничким руководством вероучитеља Горана Антанасковића из Житорађе. Деца су певала тропар Светог Николаја Жичког, канон Евхаристије и песму Везак је везла. Бисери су још једанпут у најбољем светлу представили своју веру Православну и своје родно место.