Храм Свете Петке у Доњој Расовачи, уназад неколико година се обнавља. Са физичком обновом Храма почела је и духовна обнова. Сваки пут када је служена Света Литургија молитвено учешће узела су и деца из околних села. Прошле године затражили су од свог свештеника, Оца Александра, да их учи да певају за певницом и својим дечијим гласовима учествују на Литургији. И тако је то кренуло сваке суботе од 17-18 сати, целе зиме у хладној Цркви. Дошло је време да посетимо неку нашу светињу и да се деца духовно окрепе.
Poseta AjdanovcuНа дан Светог Ћирила и Методија у недељу 24. маја 2015.г. сабравши се у порти Храма Свете Петке у Доњој Расовачи и прочитавши моливу за путнике кренули смо са децом и житорађским вероучитељима Радованом Цветановићем и Миланом Благојевићем пут Манастира Светог Ђорђа у Ајдановцу. Свету Литургију служили су високопреподобни Игуман Отац Лукијан и пречасни протонамесник Александар Стојиљковић, за певницом су појали наши вероучитељи, заједно са децом и присутним верницима. По завршетку Свете Литургије срдачни Отац Лукијан изнео је Мошти Светог Пророка Наума да их деца целивају и добију благослов од Светог Пророка и од ове светиње. Гостопримљиви Отац Игуман се потрудио да се у конаку, где је припремљена трпеза љубави, осећамо као код куће.
Дечија игра и песма чули су се до после подне у лепој порти манастира, а онда смо се срцима пуним љубави и благодати Божије вратили својим домовима.