DSC 0035

У среду, 8. септембра 2021. године, Епископ нишки г. Арсеније посетио је Медвеђу.

Преосвећеног Владику су дочекали јереј Иван Марковић, архијерејски намесник јабланички, јереј Драган Илић, парох сијаринскобањски и јереј Бобан Вуковић, парох медвеђски.

Циљ посете био је уручење помоћи потребитим породицама овога краја, као и донација у виду рачунара, који су подељени основним и средњим школама у Медвеђи и Сијаринској Бањи. Благодарећи ПИО фонду, а посредством братства храма Св. Јована Владимира из Београда, обезбеђено је десет рачунара, који су овом приликом додељени поменутим образовним установама.

Основце су, поред донираних рачунара, обрадовали и поклони које су им даривали Преосвећени Владика и чланице лесковачког огранка Кола српских сестара.

Његово Преосвештенство је своју посету овом крају наставио обиласком горњебријањске парохије, где је од скоро постављен нови свештеник, јереј Немања Младеновић.

Епархија нишка се захваљује на несебичној помоћи око прикупљања помоћи  госпођи Миладинки Тампољ, господину Душку Јовановићу, господину Милошу и госпођи Јелици Стојановић, господину Ромулусу Јоци и госпођи  Душици Јоци, господину Драгану Ристановићу, госпођи Драгани Жижић-Радоњић, госпођи Ани Краћун и госпођи Нади Бањаји из Вршца.

{oziogallery 2535}