DSC 0214
У понедељак 24. јуна 2019. године, на дан када наша Црква прославља Свете Апостоле Вартоломеја и Варнаву, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је чин Великог освећења храма и Свету архијерејску Литургију у Каонику.

Преосвећеном владики су саслуживали: игуман Серафим (Мишић), архимандрит Дамаскин (Грабеж), протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић из Епархије крушевачке, протојереј Братислав Вукићевић, протођакон Стеван Кричка и ђакон Ђорђе Филиповић. На Светој Литургији одговарао је црквени хор из Крушевца, уз присуство свештенства нишке и крушевачке Епархије, добротвора и мноштво верног народа.

Након заамовне молитве Епископ је осветио славске дарове и преломио славски колач. По завршетку Преосвећени владика је поздравио све присутне и захвалио свим приложницима који су помогли изградњу овог лепог храма. Посебна заслуга за изградњу храма припала је господину Перици Јанковићу, власнику млекаре "Екомлек" из Каоника, коме је владика Арсеније уручио Високо одликовање Српске Православне Цркве орден Светог Саве другог степена, за делатну љубав према Светој Мајци Цркви, нарочито показану кроз његов труд и залагање на обнови храма Светих Апостола Вартоломеја и Варнаве у Каонику. Постхумно, Архијерејском Граматом одликован је господин Југослав Николић из Каоника, коју је примио његов син.

{oziogallery 1986}