1647523689095

У четвртак, 17. марта 2022. године, ученици нишке Богословије Св. Кирила и Методија су, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, реализовали поделу хуманитарне помоћи, прикупљену за децу Медвеђе.

Иницијативу за прикупљање хуманитарне помоћи, намењену потребитој деци која живе на простору општине Медвеђа, покренули су чланови новоформиране новинарске секције ученика ове образовне установе. У самој подели помоћи учествовали су ученици пете, односно завршне године Богословије, који су у Медвеђу дошли у пратњи свог професора, ђакона Предрага Владисављевића, који води поменуту новинарску секцију, као и протођакона Далибора Мидића, управника Музеја црквених старина Епархије нишке. Све њих је на лицу места дочекао јереј Бобан Вуковић, надлежни парох медвеђски.

Прво је посећена ОШ "Горња Јабланица", којој су матуранти Богословије предали намењену помоћ. По обиласку школе, група је наставила свој пут, обишавши још четири породице, којима су такође подељени припремљени хуманитарни пакети. Једној од породица је, као дар ученика Богословије, уручен и лаптоп, који ће деци користити за даље учење и усавршавање.

Посета Медвеђи завршена је обиласком медвеђског храма, одакле су хумани ученици Богословије Св. Кирила и Методија, по окончању овог подухвата, кренули путем Ниша. Ученици благодаре свим људима доброг срца, који су учешћем у овој акцији кроз свој несебични прилог, помогли да тешки дани у животима потребитих породица Медвеђе буду барем мало олакшани, и да осмех поново заигра на њиховим лицима.

{oziogallery 2674}