У уторак, 15. новембра 2022. године, у нишком Народном позоришту одржана је четврта по реду свечана додела награде "Светислав Милић - младима од срца", коју је основао Јован Милић, унук Светислава по коме је награда добила име и оснивач Хуманитарне организације "Нађи Раула". 

Овој свечаној манифестацији присуствовао је и Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, у пратњи Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија. Комисија за доделу награде ове године доделила је плакету за Мир Његовој Светости, препознавши труд и прегнућа Патријарха у грађењу мостова међу људима и народима, везујући их свезом мира и љубави.

Патријарх Порфирије заблагодарио је на урученој награди, нагласивши да пука толеранција није довољна, и да треба да научимо да живимо не једни поред других, већ једни за друге, како би узрастали и напредовали на светосавском путу.

Поред Његове Светости, наградама су овенчани и многи други, превасходно млади лауреати, који су својим трудом и залагањем на разним пољима заслужили да се њихова достигнућа јавно награде, уз подстрек да још марљивије раде у својој сфери интересовања.