Kursumlijski manastir

Радио Глас Православне Епархије нишке уживо ће преносити Свету архијерејску Литургију из порте Манастира Светог Николе у Куршумлији, као и културно-уметнички програм који се одржава након Свете Евхаристије у недељу, 15. септембра 2019. године у порти манастира.
Коментатор видео преноса Свете архијерејске Литургије биће др Ивица Живковић, професор верске наставе из Ниша.

LIVE STREAM ће бити омогућен у недељу, 15. септембра 2019. године од 9 часова путем Јутјуб канала Радија Глас, Фејсбук страница Православне Епархије нишке и Радија Глас, на сајту Радија Глас (radioglas.rs), као и на сајту Општине Куршумлија.

На централном обележавању 850 година Немањиних задужбина очекује се присуство више Архијереја СПЦ, мноштво свештенства и монаштва наше Свете Цркве, као и неколико хиљада верника, потврдио је Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније на конференцији за новинаре одржаној у порти манастира Светог Николе у Куршумлији у четвртак, 5. септембра 2019. године.

Од 12 сати Културно-уметничко друштво "Бата Лачковић" из Куршумлије извешће свој репертоар. У оквиру овог програма биће приређен и концерт Данице Крстић, младе уметнице која је један од најупечатљивијих балканских етно-вокала.