20190923 090554 185 27 128 46 884


У присуству око сто шездесет пријатеља и поштовалаца Кола српских сестара у Нишу окупило се на празник Рођење Пресвете Богородице - Мала Госпојина у суботу, 21. септембра 2019. године у Светосавском дому у Нишу, где је старешина нишког Саборног храма протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић уз саслуживање протојереја-ставрофора Ненада Микића и протојереја Владице Савића, обавио чин освећења и резања славског колача.

Домаћица славе била је чланица Кола г-ђа Милена Ђорђевић, док ће следеће године колач припремити г-ђа Мирјана Младеновић.

Обележавању славе присуствовали су представници локалне самоуправе, представници војске и полиције и други уважени гости и поштоваоци Кола.

Како је за радио Глас рекла секретар Кола г-ђа Мирјана Младеновић, најлепши део прославе је био када су, након примања честитки и послужења, чланице Кола отишле на заједничку кафу, где су уручиле медаљон са ликом Пресвете Богородице почасној чланици Кола нишкој глумици г-ђи Весни Станковић и учланиле још пет младих чланица Кола.

На видеу се захваљујемо Колу српских сестара у Нишу.