20191025 210313 93 87 234 121 729

Монографија "Историја Православна Епархије нишке" аутора ђакона Далибора Мидића, катихете и архивара Православне Епархије нишке представљена је у петак, 25. октобра 2019. године у сали на Платоу Београдског сајма у оквиру 64. Међународног београдског сајма књига.
О књизи су говорили Његово Преосвештенство Епископ нишки Арсеније (Главчић), ђакон Владимир Радовановић, управник Музеја СПЦ, јеромонах Нектарије (Ђурић) и аутор ђакон Далибор Мидић.

Промоција је започела заједничком молитвом "Царе Небески", а затим се окупљенима обратио јеромонах Нектарије (Ђурић), који прочитао део из рецензије монографије, коју је писао проф. др Владислав Пузовић, професор на предмету Историја Цркве на Православном Богословксом факултету Универзитета у Београду, да би затим најавио обраћање Преосвећеног Владике нишког Арсенија. који је и аутор увода монографије.

Епископ нишки је говорио о значају монографије "Историја Православне Епархије нишке", као и о самопрегорном раду и труду аутора ђакона Далибора Мидића.

О важности Православне Епархије нишке у крилу Српске Православне Цркве, која је сведок да је Хришћанство на овим просторима посејано и пре Светог Саве, говорио је ђакон Владимир Радовановић, управник Музеја СПЦ.

На крају се присутнима обратио и ђакон Далибор Мидић који је говорио о свом раду на изради монографије, али и подршци коју је имао од стране бројних сарадника, од којих је најважнији благослов, али и свесрдна помоћ коју је имао од стране Преосвећеног Епископа нишког Арсенија.

На фотографијама благодаримо г-дину Милану Благојевићу, службенику Епархије нишке, као и ђакону Далибору Мидићу.

На видео запису благодаримо г-дину Николају Сапсају.

Пред почетак Међународног београдског сајма књига о монографији је говорио аутор ђакон Далибор Мидић, а овај разговор можете преслушати ОВДЕ.

Извор: Радио "Глас" Православне Епархије нишке
 






{oziogallery 2063}