nis akcija medvedja

Ученички парламент заједно са Вршњачким тимом покренуо је хуманитарну акцију за децу која живе у изузетно тешким условима на територији општине Медвеђа. Акцији се одазвао велики број ученика ОШ “Бубањски хероји“, а акција је протекла у координацији педагога школе Драгане Стевановић и психолога Маје Рудић.

“Деца су сакупила за своје вршњаке помоћ у виду одеће, обуће, хигијенских средстава, школског прибора, играчака и слаткиша. Помоћ су уручили Епархији нишкој и тим поводом је Епископ нишки Арсеније приредио пријем за ђаке наше школе и директорку Верицу Раденковић”, изјавила је госпођа Драгана Стевановић, педагог школе. “Владика Арсеније се захвалио деци на труду, залагању и љубави коју су показали према својим вршњацима којима је помоћ неопходна а који живе у условима који су незамисливи за 21. век. Поручио им је да буду пре свега добри људи и да се образују јер знање је моћ”, додала је Драгана Стевановић.

Ученици су били дирнути и изразили су жељу да наставе да организују још неке акције које би на неки начин бар мало усрећиле њихове другаре из Медвеђе.

{oziogallery 2086}