DSC 0053

У четвртак, 1. јула 2021. године, град Ниш и Епархија нишка имали су велику духовну радост јер су пружили гостопримство Његовој Преузвишености монсињору Станиславу Хочевару, Надбискупу београдском и митрополиту.

Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније дочекао је у послеподневним часовима испред Саборног храма монсињора Хочевара који је дошао у пратњи свештеника београдске Надбискупије и верног народа.

Преосвећени Владика и уважени гости најпре су посетили Саборни храма, а затим су обишли музеј црквених старина Православне Епархије нишке. У музеју све присутне поздравио је Преосвећени Владика Г. Арсеније, а потом је дао реч протођакону Далибору Мидићу, кустосу музеја. Протођакон је у кратком слову пожелео свима добродошлицу у новоосновани музеј и све присутне упознао са историјом Епархије нишке и поставком која се налази у музеју.

Након разгледања поставке музеја уследила је трпеза љубави. За време трпезе Преосвећени Епископ Г. Арсеније одржао је Богонадахнуто предавање о Пресветој Богородици. У наставку вечери водили си се Богоугодни разговори о Пресветој Богородици и певане су песме и похвалне химне у Њену част.

{oziogallery 2501}