PridvoricaХрам Светог архангела Гаврила у Придворици

Црква је грађена у периоду од 1890. до 1899. захваљујући прилозима локалних верника и подршке краља Александра I Обреновића. Црква представља једнобродну грађевину, правоугаоне основе са полукружном олтарском апсидом на истоку и припратом на западу. На Цркву су дограђена два бочна вестибила, са јужне и северне стране и подигнуте пет куполе. У дворишту цркве се налази један звоник са спомен плочом, као и старо и ново гробље. На порталу изнад улазих врата храма, записано је: „У славу Пресвете Тројице, а за време Благоверног краља Србије, Александра I подиже се овај свети храм светог Архангела Гаврила и освети се господином Никанором, епископом нишким, лета Господња 1899. септембра 26.“ На звонику у црквеној порти налази се плоча на којој пише: „Године 1927, за време владавине краља Александра Карађорђевића I и епископовања Доситеја нишког, подигоше овај звоник добри хришћани Цркве придворачке са својим свештеником и народним послаником Васом Поповићем.“ Храм је уписан као споменик културе Републике Србије.


Donje KonjuvceХрам Светих Апостола Петра и Павла у Доњем Коњувцу

Храм је подигнут на темељима старог храма 1890. године, прилозима општине доњокоњувачке и околних села. Антиминс је положен у храм 14. септембра 1892. године. Храм је осветио епископ нишки Никанор Ружичић 7. септембра 1908. године. Храм је обновљен у периоду од 2001. до 2003. године, трудом мештана Горњег и Доњег Конувца. Храм је поново освећен од стране епископа нишког Иринеја 13. јула 2003. године.


Sveti Djordje BrestovacХрам Светог великомученика Георгија у Горњем Брестовцу

Изградња храма је започета 1933. године. Завршен је и освећен 1996. године, од стране епископа нишког господина Иринеја. Ктитор храма је Милун Николић из Горњег Брестовца.


PlavceХрам Светог Симеона Столпника у Плавцу

Подигнут је 1936. године. Срушен је до темеља, а затим изграђен нови.


Храм Светог Спиридона у Граници

Храм је подигнут 1935. године. Обновљен је 2001. године, када је и освећен од стране епископа нишког Иринеја.


Храм Светог Пантелејмона у Ћуковцу

Храм је подигнут 1934. године. Срушен је до темеља, а на истом месту подигнут је нови храм.


DjindjusaХрам Свете Петке у Ђинђуши

Изградња храма је започета 1991. године, а ктитор храма је Никодије Митић из Ђинђуше. Храм је освећен 5. септембра 1993. године, руком епископа нишког Иринеја.


Бојничка Велика Црквица храм Воздвижење Часног КрстаХрам Воздвижења Часног крста у Великој Црквици