У суботу, 17. фебруара 2024. године, на дан обележавања 82. годишњице страдања преко шест стотина српских цивила из Бојника и Драговца, стрељаних од стране бугарских окупационих трупа 1942. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је помен невино пострадалим Пусторечанима, који су овде положили своје животе на бранику Вере и Отаџбине.

Преосвећеном Епископу саслуживало је свештенство Епархије нишке, а испред Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања помену је присуствовао државни секретар проф. др Дејан Антић. Присутни су били и многи представници војних и цивилних власти, као и мноштво мештана.

Након помена уследило је полагање венаца пред спомеником пострадалих, по чему је одржан и културно-уметнички програм, којим су евоциране успомене на ове страдалне дане, који су остали дубоко урезани у сећање овдашњег живља.

По речима државног секретара Антића, организацију данашњег скупа од ове године преузима држава, како би се на највишем нивоу обележавало сећање на давни 17. фебруар 1942. године, изразивши и наду да ће из године у годину све више народа својим присуством увеличавати значај овог дана.