У недељу, 3. марта 2024. године, богослужбено познату и као недељу о Блудном сину, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је Светом Архијерејском Литургијом у нишком Саборном храму Силаска Светога Духа на Апостоле.

Преосвећеном Епископу саслуживали су протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић, старешина храма, протојереј-ставрофор Влајко Грабеж, свештеник у пензији, протојереј-ставрофор Ненад Микић, парох први, протојереј Миодраг Павловић, Архијерејски намесник први нишки, протојереј Борислав Стаменковић, парох трећи, протојереј Владица Савић, парох пети, протођакон Стеван Кричка и протођакон Ђорђе Филиповић.

На самом почетку евхаристијског сабрања, Преосвећени Владика је у чин чтеца рукопроизвео господина Николу Вучића, асистента на Електронском факултету Универзитета у Нишу.

По благослову Његовог Преосвештенства, након читања јеванђељске параболе о Блудном сину, верне је пригодном беседом поучио протојереј Владица Савић.

Недеља о Блудном сину је још једна у низу припремних седмица за Свету и Велику Четрдесетницу. Следећи за недељом о Митару и Фарисеју, као и неформално прихваћеном недељом која нас подсећа на новозаветни догађај са цариником Закхејем, ова недеља за нас представља продужетак поуке о хришћанском поимању покајања. Због своје садржајности, прича о Блудном сину, обесмрћена и отргнута од заборава захваљујући перу Светог Апостола и Јеванђелисте Луке, заслужено се сматра Јеванђељем у Јеванђељу, јер сваког човека охрабрује да, колико год да падне, увек може да рачуна на повратак у сигурност очевог дома, кроз истинско покајање и позитивну промену свог начина постојања.