DSC 0223
Саборни храм Силаска Светог Духа на апостоле у Лесковцу и Град Лесковац обележили су данас, на Духовски понедељак, храмовну и градску славу. Свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније.
Његовом Преосвештенству је саслуживало лесковачко свештенство, као и гости - намесник власотиначки протојереј-ставрофор Зоран Стојановић, војни свештеници јереј Иван Ганић и јереј Ђорђе Димић и протођакон Стеван Кричка.

Свету службу увеличало је предивно појање здружених хорова "Бранко" из Лесковца и Дечијeг хорa Светојелисаветског манастира из Белорусије, који је један од учесника овогодишњег фестивала "Музички едикт".

Саборни храм је био препун верног народа, уз присуство градоначелника Лесковца, начелника округа, председника скупштине, као и припадника јавног и културног живота града Лесковца.

Након Свете Литургије, уследила је велелепна градска Литија, у којој је учешће узео и Војни оркестар из Ниша, након чега је у порти Саборног храма Преосвећени Владика освештао славске дарове и преломио колач, а окупљени народ поучио пригодном беседом о данашњем празнику.

Његово Преосвештенство је након тога посетио Градску управу где је пререзао славски колач, поздравио све запослене и још једном свим грађанима Лесковца честитао градску славу.
{oziogallery 1977}