У четвртак, 26. јануара 2023. године, након одслуженог празничног бденија у старом лесковачком храму Рођења Пресвете Богородице - цркви Оџаклији, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније присуствовао је свечаној академији у лесковачком Народном позоришту, посвећеној Светом Сави, првом Архиепископу и Просветитељу српском.

Овогодишња академија пригодно је названа "Светосавље - прошлост, садашњост, будућност", а домаћин је била ОШ "Коста Стаменковић" из Лесковца, на челу са директорком школе др Александром Сибиновић.

Након певања Химне Светом Сави, у извођењу ученика ове школе, уследило је поздравно слово директорке Сибиновић, после чега су додељене свечане повеље и признања појединцима и институцијама заслужним за допринос у ширењу духа светосавља и унапређењу образовно-васпитног рада у минулој години, међу којима је био и Преосвећени Владика.

По окончању доделе, присутнима су се обратили градоначелник Града Лесковца др Горан Цветановић и Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, након чега је уследио културно-уметнички део програма, у коме су своје музичко, рецитаторско и глумачко умеће приказали најмлађи Лесковчани.