DSC 0039


У петак треће недеље Часног поста, 25. марта 2022. године, у Пироту је одржан братски састанак и исповест свештенства Архијерејских намесништава пиротског и белопаланачког. Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету Литургију Пређеосвећених Дарова у пиротском храму Рождества Господњег.


Преосвећеном Епископу саслуживали су архимандрит Рафаило (Голушин), игуман манастира Пресвете Богородице у Височкој Ржани, јереј Душко Видачић, Архијерејски намесник пиротски, јереј Миљан Панић, парох пети пиротски, јереј Лазар Радуловић, Архијерејски намесник белопаланачки и протођакон Стеван Кричка.

По завршетку богослужења, уследила је исповест свештенства овог намесништва, коју је извршио архимандрит Рафаило (Голушин). Након завршене исповести, уследио је састанак, на коме су представљене све појединости везане за рад свештенства ових крајева, а такође је изложен и рад јереја Душка Видачића, Архијерејског намесника пиротског, који је за ову прилику писао о Канону Светог Андреја Критског.

После окончања састанка, уследила је трпеза љубави, којом је братски састанак свештенства Архијерејских намесништава пиротског и белопаланачког завршен.

{oziogallery 2684}