У уторак, 26. септембра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је Бојник, у Архијерејском намесништву јабланичком.

Преосвећени Епископ дочекан је од стране свештенства овог Архијерејског намесништва, председника општине Бојник Небојше Ненадовића и његових сарадника, као и бројног верног народа, који се сабрао да присуствује чину освећења крста и нових звона, која ће красити нови, величанствени звоник у порти бојничког храма Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца.

По окончању чина, Преосвећени Владика је општини Бојник уручио високо одликовање Епархије нишке, орден Светог Романа Ђуниског првог степена, због делатно приказане љубави према Светој Мајци Цркви кроз велику помоћ пружену током радова на звонику и набавке нових звона. У име општине Бојник, орден је примио председник Ненадовић.

Овом приликом, руком Његовог Преосвештенства додељене су и грамате истакнутим добротворима, који су својим несебичним прилогом и залагањем допринели реализацији пројекта. Грамате су уручене предузећу "Матица Д.О.О" из Бојника, господину Гроздану Китановићу из Зелетова и господину Александру Радоњићу из Бојника.