DSC 0142

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Г. Арсенија, Дечје-омладински хор "Бранко" предвођен протојерејем-ставрофором Ненадом Микићем, парохом првим нишким, отпутовао је у Медвеђу, где су деца из црквеног хора при Саборном храму у Нишу обрадовала своје вршњаке у Медвеђи Божићним концертом у Културном центру у Медвеђи.

Концерт је отворила директорка ОШ "Горња Јабланица" у Медвеђи г-ђа Славица Ђонић, а затим се присутнима поздравним словом обратио Владика Арсеније који је честитао предстојеће празнике и заблагодарио свим доброчинитељима који су се потрудили да буде приређен концерт и да 400 деце из Медвеђе и Сијаринске Бање добију Божићне пакетиће.

Окупљенима се обратио и председник Општине Медвеђа др Небојша Арсић.

Хор је затим извео десетак нумера под диригентском палицом г-ђе Јоване Микић, а наступ је наишао на одушевљење деце која су испунила Културни центар.

Након концерта су Преосвећени Владика, свештенство и чланице Кола српских сестара у Лесковцу даривали присутну децу поклонима које су припремиле чланице Кола у сарадњи са Епархијом нишком.

Организатори ове добротворне акције су Православна Епархија нишка, Коло српских сестара из Лесковца и ОШ "Горња Јабланица" из Медвеђе.

{oziogallery 2105}