IMG c1c46b15ee6881f82a04e3589fb6565f V

Хуманитарна помоћ од Вибер групе "Добри самарјанин" из Прилика код Ивањице, на челу са свештеником Синишом Никитовићем испоручена је вишедетним и угроженим породицама у Медвеђи са околином.

Акциjу су извели месни парох Бобан Вуковић, подпредседник црквеног одбора у Медвеђи Драгутин Живковић и Данијела Вуковић. Дана 28. децембра 2019. године помоћ је испоручена на кућне адресе 20 породица у које спадају вишедетне, угрожене, као и породице са болесном децом, а то су Станковићи и Стефановићи из Црног Врха, затим Павићи и Нешковићи из насеља Чокотанце, три породице Николић и Станисављевићи из Негосавља, затим у Леци: Мосићи и Савићи, у Газдару: Стојковићи, Миловановићи и Мосићи, у Пустом Шилову: Пауновићи, Милица Рајковић и у Медвеђи: Милићевићи, Антићи, Милићи и Јасмина Ристић. Због одсутности накнадно ће бити уручена помоћ породицима Вујовић и Попадић.

Велика благодарност презвитеру Синиши Никитовићу и свим члановима Вибер групе "Добри самарјанин", што су дошли на ову лепу идеју која је успешно реализована, Његовом Преосвештенству Епископу нишком Г. Г. Арсенију, који је благословио ову акцију и обезбедио превоз помоћи од Ниша до Медвеђе.

јереј Бобан Вуковић, парох медвеђски

Опширније о спремању ове помоћи и Вибер групи "Добри самарјанин" можете погледати на линковима:
Линк 1
Линк 2
 
{oziogallery 2111}