Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита нишког г. Арсенија, Дечје-омладински хор НЦПД „Бранко“ из Ниша недавно је реализовао незаборавну тродневну посету Крфу, обележену духовним и културним искуствима. Током боравка, чланови хора посетили су острво Видо, где су се поклонили српским јунацима у Маузолеју и Плавој гробници. Такође су обишли Српску кућу, музеј који чува успомену на страдање и херојство српске војске у Првом светском рату.


Упознавање са знаменитостима Крфа настављено је посетама градовима Керкира и Ипсос, као и чувеној цркви Светог Спиридона, где су хористи након недељне Литургије, предвођени диригентом госпођом Јованом Микић, извели дирљив концерт, поздрављен снажним аплаузом присутних верника и гостију.


Централни догађај посете био је помен у Маузолеју на острву Видо, који је служио протојереј-ставрофор Ненад Микић, уз молитвено учешће хора и ученика из чачанске Гимназије и Епархије жичке. Овај емотивни тренутак подсетио је све присутне на историјски значај Крфа и Вида за српски народ.


Посета Крфу је учврстила духовне везе младих хориста из Ниша са историјом и културом, оставивши неизбрисив траг у срцима свих који су имали привилегију да буду део овог значајног путовања.

 

На извештају благодаримо господину Здравку Стојнићу, PR-у НЦПД "Бранко".